dijous, 20 de novembre del 2008

33 ANYS SENSE PACO!

Uns diuen que va ser l'altre dia, els altres diuen que ja ha plogut. Ací el teniu, aquest avi pansit i endeble va morir el 20 de Novembre del 1975 al llit de sa casa, sense que mai veiés perillar el seu règim dictatorial allargat durant quasi 40 anys.
Alguns diuen que va salvar el seu país de la misèria, uns altres que l'única cosa que va fer malament va ser revoltar-se contra la República.
L'única cosa certa és que el 1943 encara es seguien afusellant republicans al cementeri de Paterna, el mateix lloc on ara, hi ha gent que no deixa reobrir les fosses de la vergonya. També caldria pensar una miqueta amb Salvador Puig Antich condemnat a garrot el 1974 i amb els darrers afusellats del franquisme al setembre del 1975. Açò ens dóna una idea de com va començar i va acabar el règim: MATANT!
Potser diran que amb ell va arribar la industrialització o el turisme, però no són cojuntures econòmiques que haurien ocorregut igualment? No hem pagat un preu massa alt per estar ací hui debatint sobre aquest criminal de guerra genocida?

2 comentaris:

El tio Mel ha dit...

Vas vore l'homenatge que li van fer anit a Antena3? Resulta que estaves mirant la pel·lícula "Los últimos días de Franco" i no sabies si riure o plorar, en el sentit de que pobre home donava tota la llàstima del món de lo que va patir...la mort de Franco demostra que allò de que "tard o d'hora tothom té el que es mereix", encara que haja d'esperar al moment de la mort, s'acaba complint:que es fótega! més encara li hauria d'haver durat l'agonia a eixe fill de puta!

Pepis ha dit...

Jo el d'Antena 3 no crec que fore cap homenatge. Crec que va acostar al poble a saber què va passar aquells dies (cosa que probablement mai sabrem del cert per què els seus hereus encara son vius i amb poder).
El que ha passat aquí amb aquest home, pense que no ha passat a cap país del món. I els hereus sortint ballant a la tv i en portades de revistes.... Fastigós.