dimecres, 12 de novembre del 2008

CRIATURA DOLCÍSSIMA

Aquest poema de Joan Fuster fet cançó per Lluís Llach és el nexe d'unió que tenen els dos protagonistes culturals de la setmana.
Per una banda, diumenge vaig acudir a l'Auditori de Granollers per vore l'Esbart Dansaire de la ciutat interpretar melodies conegudes i no tan conegudes del cantautor de Verges en l'espectacle 'Aleatori'. Fou hora i mitja de gaudi davant artistes no professionals que durant 10 mesos s'han dedicat a posar tot el seu esforç i dedicació a una fita que han assolit amb escreix i nota alta.

Per un altre costat, ahir al IEC es presentava el reportatge que la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València ha fet sobre la figura del mestre de Sueca. Una hora i deu minuts que s'endinsen en la vida i obra de l'assagista, articulista, escriptor i mesura de totes les coses. Em va agradar una frase que segons Fuster li va dir Josep Pla: 'Vostè menja poc i parla ràpid, no serà un bon polític' i una altra dilapidària que fa ell mateix als micròfons de TV3: 'Durant el franquisme tots èrem víctimes i amb la democràcia tots som culpables'. Sembrat!!!